Wilgenhorst, Waddinxveen

Het meedenken met de opdrachtgever wordt altijd zeer gewaardeerd, zo ook door onze opdrachtgever Woonpartners Midden-Holland. Niet zomaar verwerken wat je voorgeschoteld krijgt, maar zelf met een nuchter oog naar het project kijken. Zo hebben wij door serieuze aanpak en een meedenkende instelling 14 extra woningen voorzien van HR++ glas, zo hebben wij vertragingen en onvoorziene kosten bij de opdrachtgever kunnen voorkomen.

De Wilgenhorst in Waddinxveen is een voorbeeld project hoe ROZA met diverse aspecten te werk gaat. Buiten dat de projectlocatie zich in een uiterst rustige buurt bevindt hebben wij de doelgroep geanalyseerd en geconcludeerd dat in deze buurt overlast absoluut niet wordt gewaardeerd. De rust in de buurt garanderen bij onderhoudswerkzaamheden is lastig, zeker wanneer er met diverse partijen gewerkt wordt. Wij weten ondanks de complexe opgave een oase van rust te creƫren op de bouwplaats.

Dit wordt ook opgemerkt door de bewoners, deze tonen hun waardering door af en toe een gebakje langs te brengen in de keet waar de jongens van kunnen genieten tijdens de koffiepauze.

Aan het complex de Wilgenhorst doet ROZA houtrotherstel, draai- en klepramen met HR++ beglazing vervangen, vaste enkelglas vervangen door HR++ glas en schilderwerkzaamheden. Tegelijkertijd wordt door een derde partij de balkon en galerij vloeren vervangen. Om de nieuwe vloeren niet te beschadigen heeft ROZA een planning opgesteld die er voor zorgt dat de nieuwe vloeren pas gelegd worden zodra de overige werkzaamheden voltooid zijn zonder vertraging te veroorzaken bij de derde partij. Hier is uiterst goede communicatie voor nodig met zowel de opdrachtgever, bewoners en derde partij.

Door deze transparante en duidelijke aanpak hebben zowel Woonpartner Midden-Holland als ROZA geen enkel telefoontje ontvangen met opmerkingen van bewoners of omwonende. Dit is bijna zeldzaam voor opdrachtgevers. Woonpartners Midden-Holland en ROZA kijken uit naar het vervolg op deze perfecte werkwijze aan het volgende complex, Peppelhorst te Waddinxveen.